Kokosowy pudding z tapioki z malinami
wydrukujSkładniki:
- 400ml mleczka kokosowego
- 400ml mleka
- 80g tapioki
- 1 łyżeczka pasty z wanilii lub ziarenka z 1 laski wanilii
- 2 łyżki cukru
- konfitura malinowa
1. Tapiokę przesypać do garnuszka, zalać mlekiem kokosowym i mlekiem zwykłym, odstawić na 1 godzinę.
2. Po tym czasie dodać do niej cukier, wanilię i zagotować (gotować, mieszając od czasu do czasu by budyń nie przywarł).
3. Gotować do czasu, aż kuleczki tapioki zmiękną i staną się przezroczyste (około 5 - 10 minut).
4. Następnie przelać do pucharków, odstawić do stężenia.
5. Podawać z konfiturą malinową ułożoną na wierzchu puddingu.
Mleczko kokosowe, 500ml
Mleczko kokosowe, 400ml
Tapioka - perełki, 400g