Sposób wykonania:
1. Rozgrzej dużą i głęboką patelnię na średnim ogniu, wlej olej i wrzuć cebulę wraz z czosnkiem.
2. Smaż przez około 8 minut, mieszając od czasu do czasu, aż zaczną się rumienić.
3. Dodaj harissę i mieloną kolendrę, dobrze wymieszaj, następnie wlej bulion wraz ciecierzycą z zalewą.
4. Przykryj patelnię i gotuj przez 5 minut, a następnie rozgnieć 1/3 ciecierzycy aby trochę zagęścić sos.
5. Dodaj pomidory i cukinię, wymieszaj i gotuj przez 10 minut, aż cukinia zmięknie.
6. Dodaj szpinak i gdy „zwiędnie” dopraw całość solą, pieprzem i cukrem do smaku.
7. Wmieszaj posiekaną kolendrę, utwórz w sosie 4 wgłębienia i wbij do każdego po jajku.
8. Przykryj patelnię i gotuj przez 2 minuty, po czym zdejmij z ognia i odstaw na kolejne 2 minuty przed podaniem.