Sposób wykonania:
1. Ugotować ciecierzycę lub użyć ugotowanej już ciecierzycy z puszki.
2. W szerokim garnku na łyżce mleka kokosowego poddusić pokrojoną w kosteczkę cebulę, dodać starty imbir i czosnek i chwilę podsmażyć.
3. Dodać przyprawy i mieszając smażyć przez 2 - 3 minuty, dodając nieco więcej mleka kokosowego. Powstałą pastę smażyć jeszcze przez minutę.
4. Dodać ciecierzycę wraz z kilkoma łyżkami zalewy, pokrojoną w kosteczkę dynię, passatę pomidorową oraz mleko kokosowe. Wlać pół szklanki wody, doprawić szczyptą soli i gotować pod przykryciem przez 20 minut. W międzyczasie raz przemieszać.
5. Gotować aż sos będzie kremowy, gęsty, a dynia miękka. Dodać szpinak, przekrojone na połówki pomidorki, wymieszać, zagotować i odstawić z ognia.