Sałatka jajeczna z soczewicą i Jalapeno
wydrukujSkładniki:
- jajka 5 sztuk
- soczewica 100 g
- cebula czerwona 50 g
- papryczka jalapeno marynowana 50 g
- majonez 1⁄2 szklanki
- musztarda Dijon 10 g
- sól
- pieprz
- natka pietruszki
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, a następnie obrać. Pokroićna ćwiartki, a następnie posiekać drobno nożem. Cebulę pokroić w drobną kostkę, soczewicę odsączyć, papryczki jalapeno posiekać (użyć taką ilość by uzyskać preferowaną ostrość - sałatka powinna być wyraźnie pikantna). Wszystkie przygotowane składniki sałatki wymieszać. Dodajć majonez oraz musztardę i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Papryka chili Jalapeno w zalewie, 570g
Papryka chili Jalapeno w zalewie, 330g