WróćWydrukuj

Kokosowy pudding z tapioki z malinami

Składniki:

• 400ml mleczka kokosowego
• 400ml mleka
• 80g tapioki
• 1 łyżeczka pasty z wanilii lub ziarenka z 1 laski wanilii
• 2 łyżki cukru
• konfitura malinowa

Sposób wykonania:

1. Tapiokę przesypać do garnuszka, zalać mlekiem kokosowym i mlekiem zwykłym, odstawić na 1 godzinę.
2. Po tym czasie dodać do niej cukier, wanilię i zagotować (gotować, mieszając od czasu do czasu by budyń nie przywarł).
3. Gotować do czasu, aż kuleczki tapioki zmiękną i staną się przezroczyste (około 5 - 10 minut).

4. Następnie przelać do pucharków, odstawić do stężenia.
5. Podawać z konfiturą malinową ułożoną na wierzchu puddingu.

Polecane produkty do przyrządzenia posiłku:

#9533 Mleczko kokosowe 500ml
#8452 Mleczko kokosowe 400ml
#6608 Tapioka - perełki 400g
Przepisy Gotowanie