WróćWydrukuj

Makaron smażony z czarnym sezamem

2-3 porcje

Składniki:

• 200g makaronu z czarnym sezamem Bali Kitchen
• 2 łyżki oleju sezamowego Diamond
• 2 łyżki oleju arachidowego
• 3 ząbki czosnku, posiekane
• 20g imbiru, pokrojonego w małą kostkę
• 200g ugotowanych krewetek
• 1 czerwona cebula
• posiekane liście kolendry
• 1 łyżka prażonych nasion czarnego sezamu
• sól i pieprz

Sposób wykonania:

1. Makaron przygotować według sposobu podanego na opakowaniu, a następnie zachartować makaron pod zimną wodą i wymieszać z olejem sezamowym.
2. Rozgrzać olej arachidowy w woku (albo na patelni), dodać czosnek oraz imbir, smażyć do uzyskania złotego koloru.
3. Dodać krewetki i cebulę, a następnie wszystko razem usmażyć.
4. Dodać makaron i smażyć przez 2-3 minuty stale mieszając.
5. Doprawić solą i pieprzem według uznania.
6. Przed podaniem posypać czarnym sezamem i kolendrą
7. Gotowe!

Polecane produkty do przyrządzenia posiłku:

#126167 Makaron pszenny z czarnym sezamem 200g
#9093 Nasiona sezamu czarnego 100g
#8781 Olej sezamowy 250ml
Przepisy Gotowanie