Pudding Chia z puree z mango
wydrukujSkładniki:
- 1 szklanka mleczka kokosowego
- 1 szklanka mleczka migdałowego
- 1/3 szklanki nasion Chia
- 1/3 szklanki płatków kokosowych
- 4 łyżki syropu klonowego
- 2 szklanki puree z mango (Kesar)
1. W misce wymieszać mleczko kokosowe, mleczko migdałowe, nasiona Chia, płatki kokosowe oraz 2 łyżki syropu klonowego.
2. Całość umieścić w lodówce na conajmniej kilka godzin.
3. W miseczce wymieszać puree z mango z 2 łyżkami syropu klonowego.
4. W dowolnym naczyniu (np. w pucharku, słoiczku) ułożyć naprzemiennie warstwami puree z mango oraz schłodzony pudding.
5. Udekorować płatkami kokosowymi
Mleczko kokosowe, 400ml
Mleczko kokosowe, 400ml
Mleczko kokosowe do gotowania, 400ml
Puree z mango Kesar, 850g
Syrop klonowy, 250ml