Sposób wykonania:
1. Namoczoną wcześniej fasolę odcedzić, zalać ponownie wodą i gotować przez 45-50 minut do czasu, aż fasola zmięknie.
2. Pora pokroić w talarki.
3. Na dnie garnka rozgrzać olej, dodać pokrojonego pora, smażyć przez 3-4 minuty, następnie dodać skórkę z cytryny oraz mielony kmin, podsmażać 5 minut.
4. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, seler pokroić w paseczki. Warzywa oraz pastę harissa dodać do garnka, smażyć na małym ogniu przez 10 minut.
5. ugotowaną fasolę oraz liście laurowe dodać do podsmażonych warzyw w garnku, wszystko dokładnie wymieszać, wlać bulion, gotować pod przykryciem około 15 minut do czasu aż warzywa będą miękkie.
6. Na koniec, zupę doprawić solę, pieprzez oraz dodać sok z cytryny.
7. Zupę podawać ze świeżą kolendrą.