Sposób wykonania:
1. Makaron przygotować według zaleceń na opakowaniu.
2. Wołowinę pokroić w poprzek włókien na cieniutkie (2-3 mm) paseczki.
3. Czosnek i imbir obrać i zetrzeć na tarce.
4. Pora cieniutko posiekać, paprykę pokroić w paski, pieczarki na plasterki.
5. Rozgrzać wok lub dużą patelnię, wlać olej.
6. Włożyć czosnek i imbir i smażyć pół minuty, dodać wołowinę i obsmażyć przez ok. 2 minuty.
7. Dodać pora, paprykę i pieczarki i smażyć mieszając przez ok. 3 minuty.
8. Dodać ugotowany makaron, doprawić szczyptą białego pieprzu i cukru.
9. Wlać sos sojowy i wodę. Wymieszać i podsmażać jeszcze wszystko przez ok. 2 minut.
10. Doprawić olejem sezamowym i posiekanym szczypiorkiem.
UWAGA: Zamiast mięsa wołowego można użyć innego np. drobiu.