Tom Yum - ostro-kwaśna zupa tajska
4 porcje
wydrukujSkładniki:
- Zupa Tom Yum THAI PRIDE
- Pędy bambusa THAI PRIDE
- Grzyby Shiitake DIAMOND
- Makaron ryżowy 3 mm FARMER
- Mleczko kokosowe AROY-D
- krewetki lub pierś z kurczaka lub filet z łososia
1. 800 ml zupy Tom Yum oraz 280 g odsączonych pędów bambusa włożyć do garnka, dodać 300 ml mleczka kokosowego.
2. Następnie wrzucić grzyby Shiitake (jeśli są drobne - włożyć w całości, większe kawałki - pokroić pionowo w ćwiartki).
3. Podgrzewając całość, dodać (w zależności od wybranej wersji zupy) krewetki albo pokrojoną drobno pierś z kurczaka albo kawałki łososia.
4. Gotować kilka minut.
5. Makaron przyrządzać wg sposobu podanego na opakowaniu.
6. Połączyć zupę z makaronem w głębokich miseczkach.
Grzyby Shiitake/Tonko, 284g
Makaron ryżowy 3mm, bez glutenu, 400g
Mleczko kokosowe, 500ml
Mleczko kokosowe, 1000ml
Pędy bambusa - paski, 565g
Tajska zupa Tom Yum, 400ml