Nawigacja Szukaj

KK Polska - Wyszukane z Dalekich Krain

Kokosowy pudding z tapioki z malinami

Kokosowy pudding z tapioki z malinami

wydrukuj

Składniki:

  • 400ml mleczka kokosowego
  • 400ml mleka
  • 80g tapioki
  • 1 łyżeczka pasty z wanilii lub ziarenka z 1 laski wanilii
  • 2 łyżki cukru
  • konfitura malinowa

Sposób wykonania:

1. Tapiokę przesypać do garnuszka, zalać mlekiem kokosowym i mlekiem zwykłym, odstawić na 1 godzinę.
2. Po tym czasie dodać do niej cukier, wanilię i zagotować (gotować, mieszając od czasu do czasu by budyń nie przywarł).
3. Gotować do czasu, aż kuleczki tapioki zmiękną i staną się przezroczyste (około 5 - 10 minut).

4. Następnie przelać do pucharków, odstawić do stężenia.
5. Podawać z konfiturą malinową ułożoną na wierzchu puddingu.

Przepisy Gotowanie