Nawigacja Szukaj

KK Polska - Wyszukane z Dalekich Krain

Krewetki w chrupiącej tempurze

Krewetki w chrupiącej tempurze

wydrukuj

Składniki:

  • Tempura Samlip
  • olej kokosowy
  • surowe krewetki 24 szt.
  • mąka pszenna 1 szklanka
  • sól
  • woda

Sposób wykonania:

Krewetki należy obrać z pancerzy, oczyścić, delikatnie naciąć w poprzek, doprawić solą. Następnie przygotować Tempurę według przepisu zaleconego na opakowaniu (ciasto powinno mieć konsystencję gęstszą niż ciasto naleśnikowe). Na dużej, głębokiej patelni rozgrzać olej kokosowy. Krewetki obtoczyć w mące pszennej, a następnie zanurzyć w przygotowanym cieście. Krewetki smażyć partiami na głębokim, rozgrzanym oleju.  Po każdej usmażonej partii krewetek zebrać łyżką cedzakową zanieczyszczenia w tłuszczu.

Przepisy Gotowanie