Krewetki w chrupiącej tempurze
wydrukujSkładniki:
- Tempura Samlip
- olej kokosowy
- surowe krewetki 24 szt.
- mąka pszenna 1 szklanka
- sól
- woda
Krewetki należy obrać z pancerzy, oczyścić, delikatnie naciąć w poprzek, doprawić solą. Następnie przygotować Tempurę według przepisu zaleconego na opakowaniu (ciasto powinno mieć konsystencję gęstszą niż ciasto naleśnikowe). Na dużej, głębokiej patelni rozgrzać olej kokosowy. Krewetki obtoczyć w mące pszennej, a następnie zanurzyć w przygotowanym cieście. Krewetki smażyć partiami na głębokim, rozgrzanym oleju. Po każdej usmażonej partii krewetek zebrać łyżką cedzakową zanieczyszczenia w tłuszczu.
Olej kokosowy, 500g
Panierka Tempura, 1kg