Choya Mojito
wydrukujSkładniki:
- 45ml wino z moreli japońskiej Choya Silver
- 2 łyżeczki brązowego cukru
- 8 liści mięty
- 1/2 limonki
- kruszony lód
- 100-150ml gazowanej wody mineralnej
1. Limonkę umyć, pokroić na mniejsze części, włożyć do szklanki.
2. Do szklanki wsypać cukier brązowy oraz liście mięty, wszystko dokładnie ubić, aby wydobyć smak mięty, sok z limonki, a cukier się rozpuścił.
3. Dodać Wino i dokładnie wymieszać.
4. Do szklanki wsypać kruszony lód (wypełnić szklankę prawie do pełna), następnie dodać wodę mineralną gazowaną.
Brązowy cukier trzcinowy, 500g
Choya silver, 10%, 500ml
Wino z moreli japońskiej, 10%, 5l
Wino z moreli japońskiej, 10%, 10l