Sposób wykonania:
1. Ostrym nożem naciąć rybę z każdej strony. Posypać odrobiną soli i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
2. Łyżkę posiekanych ziół umieścić we wnętrzu ryby. Posmarować olejem.
3. Grillować rybę na średnim ogniu. Kilka razy lekko przesmarować sosem Teriyaki w trakcie grillowania. Grillować rybę z każdej strony przez 6-8 minut. Następnie odwrócić i grillować kolejne 5 minut.
4. Gdy ryba będzie gotowa, przekroić kilka ugotowanych ziemniaków, lekko posmarować oliwą z oliwek i grillować około 12 minut, aż będa złocistobrązowe. Wyjąć ziemniaki i umieścić je w misce.
5. Dodać do ziemniaków trzy łyżeczki sosu chili czosnkowego Lee Kum Kee i delikatnie wymieszać. Umieścić gotową rybę na półmisku z ziemniakami. Posmarować rybę pozostałym sosem Chili Czosnkowym i posypywać świeżymi ziołami. Podawać na ciepło.
Wskażówka:
Podgrzać grill do średniej lub "skwierczącej" temperatury. Oczyścić i lekko naoliwić stojak. Ostrożnie położyć rybę na stojaku. Ułatwi to jej obracanie. Rybę piec w całości, dbając o to, by ruszt był średnio nagrzany. Pokrywa grillowa powinna być nałożona przez większą część czasu, ponieważ utrzymuje ciepło i przyspiesza proces grillowania.