Nawigacja Szukaj

KK Polska - Wyszukane z Dalekich Krain

Makaron smażony z krewetkami

Makaron smażony z krewetkami

2-3 porcje

wydrukuj

Składniki:

  • 200g makaronu z morinagą Bali Kitchen
  • 200g krewetek
  • odrobinę oleju do smażenia
  • 1 posiekana papryczka chili
  • 1 ząbek czosnku, posiekany
  • 1/2 papryki czerwonej pokrojonej w kostkę
  • 1/2 papryki żółtej pokrojonej w kostkę
  • 1/2 papryki zielonej pokrojonej w kostkę
  • 30g imbiru, posiekanego
  • 3 łyżki słodkiego sosu sojowego
  • odrobina soku z cytryny
  • odrobina sosu rybnego
  • 1 łyżka prażonego sezamu

Sposób wykonania:

1. Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu.
2. Rozgrzać olej w woku (albo na patelni) i dodać krewetki, posiekane chili i imbier. Wszystko razem dobrze usmażyć.
3. Dodać przygotowany makaron i przez 2-3 minuty, przy ciągłym mieszaniu, smażyć dalej.
4. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę i doprawić sosem sojowym sokiem z cytryny i sosem rybnym.
5. Przed podaniem, porcje na talerzu posypać nasionami sezamu.
6. Gotowe!

Przepisy Gotowanie