Nawigacja Szukaj

KK Polska - Wyszukane z Dalekich Krain

Kurczak w sosie z czarnej fasoli i czosnku

Kurczak w sosie z czarnej fasoli i czosnku

2 porcje

wydrukuj

Składniki:

  • 250g piersi z kurczaka pokrojonej w kostkę
  • 1 zielona papryka pokrojona w kostkę
  • 75g pieczarek pokrojonych w kostkę
  • 1 łyżka oleju
  • 50g sosu stir-fry z czarnej fasoli i czosnku Lee Kum Kee

Sposób wykonania:

1. Olej rozgrzać na patelni lub w woku, dodać kurczaka i smażyć na średnik ogniu 5-7 minut (do momentu, aż kurczak zarumieni się na złoty kolor)
2. Dodać paprykę oraz pieczarki i smażyć 3-4 minuty.
3. Dodać sos z czeną fasolą i czosnkiem i gotować ok. 2 minut (cały czas mieszając)
4. Danie serwować z ryżem

Przepisy Gotowanie

Produkty do przyrządzenia dania: