Nawigacja Szukaj

KK Polska - Wyszukane z Dalekich Krain

Kurczak Kung Pao

Kurczak Kung Pao

2 porcje

wydrukuj

Składniki:

  • 250g pokrojonej w kostkę piersi kurczaka
  • 1/2 papryki czerwonej pokrojonej w kostkę
  • 4 cebulki dymki, posiekane
  • 30g prażonych orzechów nerkowca
  • 1 łyżka oleju
  • 60g sosu stir-fry Kurczak Kung Pao Lee Kum Kee

Sposób wykonania:

1. Olej rozgrzać na patelni lub w woku, dodać kurczaka i smażyć na średnim ogniu około 5-7 minut (do momentu, aż kurczak zarumieni się na złoty kolor)
2. Dodać paprykę czerwoną i cebulę, smażyć 3-4 minuty na średnim ogniu, cały czas mieszając.
3. Dodać sos do kurczaka Kung Pao, dodać odrobinę wody i gotować wszystko przez ok. 2 minuty (cały czas mieszając)
4. Danie podawać z ryżem

Przepisy Gotowanie

Produkty do przyrządzenia dania: