Nawigacja Szukaj

KK Polska - Wyszukane z Dalekich Krain

Kurczak w sosie miodowo-sojowym

Kurczak w sosie miodowo-sojowym

2 porcje

wydrukuj

Składniki:

  • 250g pokrojonego w kostkę kurczaka (pierś lub udko)
  • 50g groszku cukrowego
  • 75g kolb kukurydzy baby
  • 1 łyżka oleju
  • 70g sosu stir-fry miodowo-sojowego Lee Kum Kee

Sposób wykonania:

1. Olej rozgrzać na patelni lub w woku, dodać kurczaka i smażyć na średnik ogniu ok. 5-7 minut (do momentu, aż kurczak zarumieni się na złoty kolor)
2. Dodać groszek cukrowy oraz kukurydzę baby i smażyć dalej 2-3 minuty.
3. Dodac sos miodowo-sojowy i gotować przez 2 minuty cały czas mieszając.
4. Danie serwować z makaronem.

Przepisy Gotowanie

Produkty do przyrządzenia dania: