Szybki posiłek! Zupa krewetkowa z mleczkiem kokosowym i lychee
1 porcja
wydrukujSkładniki:
- 1 opakowanie zupki krewetkowej w kubku
- 150ml mleczka kokosowego
- owoce lychee (wg uznania)
1. Makaron z zupki błyskawicznej z krewetkami przełożyć do garnka i zalać wodą. Wsypać przyprawy i pozostałe składniki z kubka. Zupkę zagotować.
2. Do gotującej się zupki wlać 50ml mleczka kokosowego (im więcej tym zupka traci na pikantności) i dalej gotować przez kilka minut.
3. Zupkę przelać z powrotem do kubka i chwilę odstawić.
3. Dodać kilka owoców lychee i wszystko dobrze wymieszać.
4. SMACZNEGO!
Mleczko kokosowe, 150ml
Owoce lychee słodzone, obrane, 540g
Zupa instant krewetkowa, kubek, 67g