Nawigacja Szukaj

KK Polska - Wyszukane z Dalekich Krain

Sajgonki z warzywami

Sajgonki z warzywami

wydrukuj

Składniki:

  • 10 arkuszy papieru ryżowego
  • 1 średniej wielkości ogórek
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • 1 awokado
  • sól i pieprz do smaku
  • olej

Sposób wykonania:

1. Papier ryżowy namoczyć w zimnej wodzie.
2. Ogórek pokroić na cienkie paseczki, a papryki w drobną kostkę.
3. Awokado obrać oraz usunąć pestkę, a następnie, za pomocą widelca, rozgnieść na puree.
4. Składniki doprawić solą i pieprzem.
5. Na arkuszu papieru ryżowego ułożyć wszystkie składniki, a następnie ciasno zwinąć arkusz.
6. Gotowe sajgonki smażyć na głębokim oleju przez 3 minuty na złotawo-brązowy kolor.
7. Sajgonki można podawać z ciemnym sosem sojowym bądź słodkim sosem chili

Przepisy Gotowanie

Produkty do przyrządzenia dania: