Nawigacja Szukaj

KK Polska - Wyszukane z Dalekich Krain

Koktajl trusawkowo-ananasowy z wodą kokosową mango

Koktajl trusawkowo-ananasowy z wodą kokosową mango

2 porcje

wydrukuj

Składniki:

  • 200g ananasa (obranego i pokrojonego w kostkę)
  • 1 dojrzałe mango
  • 100-150g truskawek
  • 100 ml wody kokosowej z mango
  • kostki lodu (opcjonalnie)

Sposób wykonania:

1. Truskawki dokładnie umyć i obrać z szypułek.
2. Ananasa obrać ze skórki i wykroić jego środek, pokroić go na kawałki.
3. Mango obrać, odkroić miąższ i pokroić owoc na małe kawałki.
4. Włożyć wszystkie składniki do blendera.
5. Wlać wodę kokosową z mango i zmiksować wszystko na gładką masę.
6. Dla schłodzenia napoju można dodać kostki lodu.

Przepisy Gotowanie

Produkty do przyrządzenia dania: