Nawigacja Szukaj

KK Polska - Wyszukane z Dalekich Krain

Makaron z kurczakiem na zimno

Makaron z kurczakiem na zimno

2 porcje

wydrukuj

Składniki:

  • 350 g udek z kurczaka
  • 200 g świeżego makaronu jajecznego
  • 1/2 ogórka pokrojonego w cienkie paski
  • 1 duża marchew, obrana i pokrojona w cienkie paski
  • Marynata: • 2 łyżki stołowe sosu ostrygowego Lee Kum Kee
  • 2 łyżki stołowe sosu sojowego słodkiego do pierożków Lee Kum Kee
  • 50 g kasztanów jadalnych z puszki w wodzie, pokrojonych w plastry (opcjonalnie)
  • Sos: • 2 łyżki stołowe sosu do pierożków Lee Kum Kee

Sposób wykonania:

1. W miseczce przygotować marynatę z sosu ostrygowego oraz sosu sojowego słodkiego.
1. Udka z kurczaka marynować w przygotowanej marynacie przez 30 minut.
2. Piec na grillu lub smażyć na patelni przez 15-20 minut, do całkowitego usmażenia mięsa, a następnie pokroić w paski lub w kostkę i odstawić.
3. Wymieszać pozostałe składniki z sosem do pierożków Lee Kum Kee.
4. Podawać z udkami z kurczaka.

Przepisy Gotowanie