Neoguri z suszonymi krewetkami
wydrukujSkładniki:
- 2 paczki zupki Neoguri (ostra / łagodna)
- 1 szklanka suszonych krewetek
- 60g szpinaku
- 1/2 zielonej cebuli
- 2 łyżeczki pasty sojowej
- 2-3 łyżeczki rozdrobnionego czosnku
- 6 szklanek wody
- jasny sos sojowy
1. Suszone krewetki lekko podsmaż na rozgrzanej patelni i przesiej w celu usunięcia resztek skorupek.
2. Utrzyj szpinak i zagotuj w osolonej wodzie. Pokrój zieloną cebulę w pierścienie.
3. Zagoruj wodę i krewetki w garnku. Rozpuść i zagotuj pastę sojową.
4. Zagotuj makaron z zupki.
5. Połącz szpinak, cebulę, krewetki oraz pastę sojową z makaronem, a następnie dodaj sos sojowy i czosnek.
Sos sojowy, jasny, 150ml
Zupa instant Owoce morza, łagodna, 120g
Zupa instant Owoce morza, ostra, 120g