Nawigacja Szukaj

KK Polska - Wyszukane z Dalekich Krain

Neoguri z suszonymi krewetkami

Neoguri z suszonymi krewetkami

wydrukuj

Składniki:

  • 2 paczki zupki Neoguri (ostra / łagodna)
  • 1 szklanka suszonych krewetek
  • 60g szpinaku
  • 1/2 zielonej cebuli
  • 2 łyżeczki pasty sojowej
  • 2-3 łyżeczki rozdrobnionego czosnku
  • 6 szklanek wody
  • jasny sos sojowy

Sposób wykonania:

1. Suszone krewetki lekko podsmaż na rozgrzanej patelni i przesiej w celu usunięcia resztek skorupek.
2. Utrzyj szpinak i zagotuj w osolonej wodzie. Pokrój zieloną cebulę w pierścienie.
3. Zagoruj wodę i krewetki w garnku. Rozpuść i zagotuj pastę sojową.
4. Zagotuj makaron z zupki.
5. Połącz szpinak, cebulę, krewetki oraz pastę sojową z makaronem, a następnie dodaj sos sojowy i czosnek.

Przepisy Gotowanie

Produkty do przyrządzenia dania: