Chapaguri
wydrukujSkładniki:
- 1 opakowanie zupki Chapaghetti
- 1 opakowanie zupki Neoguri (ostra / łagodna)
- 6 szklanek wody (ok. 1,1l)
1. Zagotuj wodę w garnku.
2. Kiedy woda zacznie się gotować, umieść w garnku oba makarony (Chapaghetti i Neoguri) oraz obie mieszanki warzyw.
3. Gotuj przez ok. 4,5 minuty, odlej wodę zostawiając ok. 1/2 szklanki.
4. Dodaj bazę do zupy Chapaghetti oraz torebkę z olejem roślinnym.
5. Dodaj połowę torebki z bazą do zupy Neoguri i wszystko dobrze wymieszaj przez około 30 sekund.
6. Przełóż na talerz i ciesz się pysznym daniem!
Zupa instant Chapaghetti, 140g
Zupa instant Owoce morza, łagodna, 120g
Zupa instant Owoce morza, ostra, 120g