Nawigacja Szukaj

KK Polska - Wyszukane z Dalekich Krain

Zupa AnSungTangMyun Cioppino

wydrukuj

Składniki:

  • 1 paczka zupy AnSungTangMyun
  • 50g pasty do sosów Barilla Arabiata
  • 8g bazy do zupy w proszku
  • 100g małży z krótkimi szyjkami (4 szt.)
  • 100g małży (4 szt.)
  • 20g mątwy
  • 60g krewetek (3 szt.)
  • 2g ostrej papryczki chili (1/4 szt.)
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • 1 cały ząbek czosnku
  • 18ml białego wina
  • 8ml oliwy z oliwek
  • 300ml wody
  • natka pietruszki

Sposób wykonania:

1. Umyj małże w słonej wodzie i ugotowuj je. Przykryj pokrywką lub umieść je w miejscu z dala od światła słonecznego.
2. Usuń skórkę z pomidorów koktajlowych i pokrój je na 4 równe części, a następnie posiekaj na kawałki o grubości 2 mm.
3. Umyj i pokrój ostrą papryczkę i czosnek.
4. Umyj i obierz krewetki. Wytnij mątwy w rozmiarze 1,5 x 6 cm.
5. Nasmaruj garnek oliwą z oliwek. Podsmaż zmiażdżony czosnek i ostrą paprykę, a następnie smaż wszystko na małym ogniu przez około 1,5 minuty (aż poczujesz zapach).
6. Usmaż małże, małże krótkoszyjne, mątwe i krewetki na dużym ogniu. Gdy małże się otworzą dodaj białe wino i smaż jeszcze przez 1 minutę.
7. Dodaj 2 pomidorki cherry i sos Barilla Arabiata, a następnie smaż przez kolejną minutę.
8. Gdy alkohol odparuje, wlej wodę (300ml) i zagotuj. Dodaj zupę AnSungTangMyun i bazę do zupy w proszku, gotuj przez 4 minuty.
9. Przelej zupę do miski i polej oliwą,  następnie pokrojoną natką pietruszki.

Przepisy Gotowanie

Produkty do przyrządzenia dania: