Nawigacja Szukaj

KK Polska - Wyszukane z Dalekich Krain

Pudding Chia z puree z mango

wydrukuj

Składniki:

  • 1 szklanka mleczka kokosowego
  • 1 szklanka mleczka migdałowego
  • 1/3 szklanki nasion Chia
  • 1/3 szklanki płatków kokosowych
  • 4 łyżki syropu klonowego
  • 2 szklanki puree z mango (Kesar)

Sposób wykonania:

1. W misce wymieszać mleczko kokosowe, mleczko migdałowe, nasiona Chia, płatki kokosowe oraz 2 łyżki syropu klonowego.
2. Całość umieścić w lodówce na conajmniej kilka godzin.
3. W miseczce wymieszać puree z mango z 2 łyżkami syropu klonowego.
4. W dowolnym naczyniu (np. w pucharku, słoiczku) ułożyć naprzemiennie warstwami puree z mango oraz schłodzony pudding.
5. Udekorować płatkami kokosowymi

Przepisy Gotowanie