Nawigacja Szukaj

KK Polska - Wyszukane z Dalekich Krain

Fasola szparagowa po syczuańsku

Fasola szparagowa po syczuańsku

wydrukuj

Składniki:

  • 300g zielonej fasolki szparagowej
  • olej arachidowy
  • 75g mielonej wieprzowiny
  • 2 łyżki wina ryżowego do gotowania
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 papryczka chili (drobno pokrojona)
  • 2 łyżki posiekanej chińskiej kapusty bok choy

Sposób wykonania:

1. Usunąć końce fasolki i dobrze ją wypłukać. 
2. W woku rozgrzać olej, wrzucić fasolkę, smażyć kilka minut mieszając, aż fasolka zmięknie i pojawią się delikatne znaki przypalenia. 
3. Fasolkę wyjąć z woka, dolać oleju i wrzucić mieloną wieprzowinę. 
4. Smażyć na dużym ogniu i dodać wino ryżowe, sos sojowy i pokrojone chili. 
5. Dodać posiekaną chińską kapustę.
6. Wrzucić do podsmażonej wieprzowiny fasolkę, zamieszać.

Przepisy Gotowanie

Produkty do przyrządzenia dania: