Nawigacja Szukaj

KK Polska - Wyszukane z Dalekich Krain

Makaron U-dong z pikantnymi owocami morza

Makaron U-dong z pikantnymi owocami morza

2 porcje

wydrukuj

Składniki:

  • 150g makaronu Udong
  • 150g mieszanki surowych owoców morza (rozmrożonych i odcedzonych)
  • 50g posiekanej cebuli
  • 50g posiekanej marchwi
  • 1 papryczka chili, pokrojona w plastry, bez nasion
  • 1 łyżka stołowa oleju roślinnego
  • 1 łyżka stołowa sosu ostrygowego
  • 1 łyżka stołowa sosu z czarnym pieprzem

Sposób wykonania:

1. Owoce morza zblanszować przez 1 minutę, a następnie odcedzić.
2. W woku, na rozgrzanym oleju usmażyć czerwoną papryczkę chili, cebulę i marchew. Wszystkie mieszać i smażyć przez 1 minutę.
3. Do woka dodać makaron i mieszankę sosów. Dobrze wymieszać, aby wszystkie składniki były podgrzane.

Przepisy Gotowanie