Sposób wykonania:
1. Mięso doprawić solą, pieprzem oraz przyprawą "5 smaków".
2. Na patelni rozgrzać olej i smażyć udka przez 12-15 minut. W trakcie smażenia polać kawałki kurczaka sosem chili. (Używamy ok. 4 łyżki sosu). Chwilę przed zdjęciem kurczaka posypać go sezamem.
3. Makaron ryżowy przygotować według sposobu podanego na opakowaniu.
4. Czosnek i paprykę pokroić w plasterki ( z papryczki można usunąć nasiona, jeśli nie lubimy zbyt ostrych dań)
5. Czosnek i paprykę smażyć na rozgrzanym oleju
6. Do odcedzonego makaronu dodać sos sojowy, ocet ryżowy, słodki sos chili oraz czosnek i chili podsmażone wcześniej na patalni.
7. Całość dokładnie wymieszać.
8. Na koniec, danie posypać posiekaną kolendrą