Nawigacja Szukaj

KK Polska - Wyszukane z Dalekich Krain

 Bezglutenowe Muffinki z orzechów nerkowca, migdałów i prażonych jabłek

Bezglutenowe Muffinki z orzechów nerkowca, migdałów i prażonych jabłek

wydrukuj

Składniki:

  • 340 g mąki z orzechów (nerkowce i migdały)
  • 1 łyżka cynamonu cejlońskiego
  • 2 łyżeczki sody oczyszczonej /lub proszku do pieczenia
  • szczypta soli himalajskiej /lub morskiej
  • 20-30 g cukru palmowego
  • 175 g musu jabłkowego
  • 50 g oleju rzepakowego
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego

Sposób wykonania:

Do mąki z orzechów i migdałów dodać cynamon, sól, sodę, wymieszać. W osobnej misce zmiksować mus jabłkowy, jajka oraz cukier waniliowy, dodać mąkę wymieszaną wcześniej z cynamonem, solą i sodą, wymieszać. Ciasto przelać do foremek na Muffinki (do ok ¾ wysokości foremki). Piec w temperaturze 180 stopni C (grzałka góra-dół) przez ok. 25 min

Przepisy Gotowanie

Produkty do przyrządzenia dania: