Nawigacja Szukaj

KK Polska - Wyszukane z Dalekich Krain

Kalmary faszerowane Chorizo i fasolą białą

Kalmary faszerowane Chorizo i fasolą białą

wydrukuj

Składniki:

  • 2 kalmary
  • 100 g kiełbaski chorizo
  • 2 puszki pomidorów obranych, pokrojonych
  • gałązka rozmarynu
  • 2 ząbki czosnku
  • 400 g fasolki białej

Sposób wykonania:

Kalmary sprawić i oczyścić. W szerokim garnku lub na dużej patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę lub na plasterki kiełbaskę razem z pokrojonym na cienkie plasterki czosnkiem. Dodać rozmaryn i chwilę razem podsmażyć. Dodać pomidory z puszki . Smażyć przez 10 minut. W połowie gotowania dodać fasolkę z puszki wraz z zalewą. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Piekarnik nagrzać do 200 stopni C. Kalmary włożyć do naczynia żaroodpornego, do środka kalmarów nałożyć farsz z patelni, resztę wlać do naczynia, dodać odnóża i wstawić do piekarnika. Piec przez 25 minut.

Przepisy Gotowanie

Produkty do przyrządzenia dania: