Nawigacja Szukaj

KK Polska - Wyszukane z Dalekich Krain

Makaron jajeczny z kaczką i warzywami

Makaron jajeczny z kaczką i warzywami

wydrukuj

Składniki:

  • Chińska mieszanka warzyw 330g
  • 2 filety z piersi kaczki
  • 250 chińskiego makaronu jajecznego
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki octu
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka cukru
  • szczypta imbiru w proszku
  • szczypta ostrej papryki
  • szczypta słodkiej papryki
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • szczypta cynamonu
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

1. Skórę na filetach kaczki naciąć w kratkę, natrzeć każdą pierś zmieszanymi przyprawami i odstawić na kilka minut do zamarynowania. Tymczasem warzywa podsmażyć na oleju, pod koniec przyprawić pieprzem, zalać sosem sojowym, octem i doprawić cukrem.
2. Przygotowany zgodnie z instrukcją na opakowaniu makaron dodać do warzyw i całość podsmażyć.
3. Filety z kaczki ułożyć na patelni i smażyć od strony skóry z obu stron przez 4-5 minut, a następnie włożyć do nagrzanego do temperatury 150ºC piekarnika i piec około 10 minut.
4. Gorące filety pokroić w plastry i położyć na makaron z warzywami.

Przepisy Gotowanie

Produkty do przyrządzenia dania: