Nawigacja Szukaj

KK Polska - Wyszukane z Dalekich Krain

Wegański mus czekoladowy z Tofu

Wegański mus czekoladowy z Tofu

wydrukuj

Składniki:

  • 340 g tofu
  • 200 g gorzkiej czekolady
  • 1/2 szklanki wody
  • 1/2 szklanki cukru
  • dodatki smakowe np. 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, 1 łyżka likieru pomarańczowego, 1/3 łyżeczki cynamonu, szczypta ostrej papryki

Sposób wykonania:

Wodę wlać do rondelka, dodać cukier i mieszając podgrzewać, aż cukier się rozpuści. Gdy syrop zacznie się gotować odstawić z ognia. Czekoladę połamać na kosteczki i roztopić. Dodać smakowe dodatki, następnie wlać gorący syrop i tofu z opakowania, wszystko zmiksować blenderem na gładki mus. Przelać do kieliszków lub szklanek i schłodzić przez pół godziny. Udekorować wiórkami czekolady lub owocami np. malinami.

Przepisy Gotowanie

Produkty do przyrządzenia dania: