Nawigacja Szukaj

KK Polska - Wyszukane z Dalekich Krain

Roladki z tortilli z tuńczykiem i Jalapeno

Roladki z tortilli z tuńczykiem i Jalapeno

wydrukuj

Składniki:

  • 3 duże placki tortilli pszennej
  • 1 słoik tuńczyka w oliwie
  • 150 g kukurydzy
  • 4 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 300 g marynowanych ostrych papryczek
  • 150 g tartej mozzarelli lub sera żółtego
  • 4 łyżki majonezu
  • 2 łyżeczki musztardy

Sposób wykonania:

Tuńczyka nieco odsączyć z oliwy, włożyć do miski, dodać odsączoną kukurydzę, posiekany szczypiorek, posiekane ostre papryczki, starty ser, majonez i musztardę. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Rozsmarować na 3 tortillach, zwinąć w roladkę i pokroić na około 2 - 3 cm kawałki. Ułożyć na półmisku i udekorować natką.

Przepisy Gotowanie

Produkty do przyrządzenia dania: