Sposób wykonania:
Kurczaka pokroić na wąskie paski, doprawić solą, pieprzem, połową kminu rzymskiego i wędzonej papryki, polać łyżką oleju roślinnego i łyżeczką soku z limonki, wymieszać, odłożyć na pół godziny do zamarynowania. Paprykę pokroić na paski, cebulę na szersze półplasterki, dokładnie wymieszać z solą, pieprzem, resztą kminu rzymskiego, papryki wędzonej, łyżką oleju i soku z limonki. Rozgrzać patelnię, położyć fileciki z kurczaka i smażyć (na większym ogniu po około 3 minuty z każdej strony), odłożyć na talerz. Na tę samą patelnię włożyć warzywa, zmniejszyć ogień i dokładnie obsmażyć, co chwilę mieszając. Dodać kurczaka i delikatnie przemieszać składniki. Posypać posiekaną marynowaną papryczką jalapeño. Podgrzać Tortille i ułożyć je na stole na półmisku. Obok położyć patelnię ze składnikami (kurczak z warzywami). W 4 oddzielnych miseczkach podać: Guacamole, pokrojonego w kosteczkę pomidora (bez soku i nasion) wraz z cebulą i kolendrą, tarty ser, gęstą śmietanę.