Nawigacja Szukaj

KK Polska - Wyszukane z Dalekich Krain

Zieloną pastę curry z polędwicą wołową

wydrukuj

Składniki:

  • 15 ml oleju do woka Thai Pride
  • 40 g zielonej pasty curry Thai Pride
  • 40 ml wody
  • 60 g bakłażana
  • 150 g polędwicy wołowej
  • 160 ml mleczka kokosowego Diamond
  • 20 g liści bazylii
  • 5 g czerwonej papryczki chili

Sposób wykonania:

1. Polędwicę wołową pokroić w plastry i obsmażyć na rozgrzanym woku.
2. Dodać zieloną pastę curry i wymieszać z mięsem.
3. Następnie dodać wodę i zagotować.
4. Pokroić bakłażana w plastry, dodać go do woka wraz z mleczkiem kokosowym, całość ponownie zagotować.
5. Gotowe danie udekorować liśćmi bazyli oraz papryką chili.
6. Danie można podawać z ryżem, makaronem ryżowym bądź z makaronem sojowym

Przepisy Gotowanie