Sposób wykonania:
Makaron przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Mięso kurczaka umyć, oczyścić z błonek, pokroić w 1 cm kosteczkę, doprawić solą, białym pieprzem, roztartym czosnkiem, wymieszać z 1 łyżką oleju roślinnego. Odłamać zdrewniałe jasne końce szparagów, łodyżki umyć i pokroić ukośnie na 0,5 cm plasterki. Główki szparagów odciąć i przekroić wzdłuż na pół. Pieczarki pokroić na plasterki. Dymkę lub szczypiorek pokroić ukośnie na plasterki.
Sos: do miseczki wlać sos sojowy, wodę, sok z limonki, dodać cukier, mąkę ziemniaczaną i wymieszać.
W woku lub na dużej patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju roślinnego. Włożyć kurczaka i smażyć przez około 2 minuty. Dodać pieczarki i szparagi, smażyć przez około 2 minuty, co chwilę mieszając. Dodać przygotowany makaron, dymkę /lub szczypiorek, wymieszać i jeszcze chwilę wszystko smażyć. Wlać sos, zagotować, wymieszać i skropić olejem sezamowym.