Nawigacja Szukaj

KK Polska - Wyszukane z Dalekich Krain

Orientalna zupa z dorszem i makaronem Chow Mien

Orientalna zupa z dorszem i makaronem Chow Mien

wydrukuj

Składniki:

  • 1,5 litra bulionu warzywnego
  • liść laurowy
  • 2 cm kawałek imbiru
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki sosu rybnego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • szczypta cukru
  • 1/2 bulwy kopru włoskiego
  • 150 g pieczarek
  • 1 kapustka pak choi (lub garść szpinaku)
  • 100 g makaronu Chow Mien Bali Kitchen
  • 350 g polędwicy z dorsza
  • 1 łyżeczka posiekanej papryczki chili
  • świeża kolendra (lub szczypiorek)

Sposób wykonania:

1. Zagotować bulion, dodać liść laurowy oraz obrany i pokrojony na plasterki imbir.
2. Doprawić sosem sojowym, sosem rybnym, sokiem z cytryny i szczyptą cukru.
3. Koper włoski pokroić na plasterki, pieczarki na ćwiartki i dodać do bulionu razem z liśćmi kapusty Pak Choi (lub szpinakiem).
4. Gotować wszystko około 5 minut. Ugotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Polędwicę z dorsza pokroić na kawałki i dodać do zupy.
5. Zagotować i gotować jeszcze przez 3 minuty, a w międzyczasie dodać ugotowany makaron.
6. Podawać posypując posiekaną chili i kolendrą lub szczypiorkiem.

*makaron Chow Mien Bali Kitchen można zastąpić makaronem Wonton Bali Kitchen

Przepisy Gotowanie