Nawigacja Szukaj

KK Polska - Wyszukane z Dalekich Krain

Kisiel wiśniowy z tapioką

Kisiel wiśniowy z tapioką

wydrukuj

Składniki:

  • 200g wiśni
  • 100ml wody
  • 2-3 łyżki cukru kokosowego
  • 15g tapioki
  • szczypta cynamonu
  • 1 goździk
  • 4-5 sztuk kardamonu

Sposób wykonania:

1. Wiśnie zalać wodą, dodać cukier oraz przyprawy.
2. Garnek ustawić na małym ogniu i gotować, do momentu, aż wiśnie zaczną się rozpadać.
3. Kuleczki tapioki dodać do ugotowanych wiśni.
4. Całość gotować około 3-4 minut, następnie przelać do kubeczków/szklanek lub pucharków i odstawić na minimum 30 minut.
5. W tym czasie kuleczki tapioki zaczną pęcznieć, zagęszczając kisiel.
6. Kisiel można podawać z jogurtem naturalnym.

Przepisy Gotowanie