Kisiel wiśniowy z tapioką
wydrukujSkładniki:
- 200g wiśni
- 100ml wody
- 2-3 łyżki cukru kokosowego
- 15g tapioki
- szczypta cynamonu
- 1 goździk
- 4-5 sztuk kardamonu
1. Wiśnie zalać wodą, dodać cukier oraz przyprawy.
2. Garnek ustawić na małym ogniu i gotować, do momentu, aż wiśnie zaczną się rozpadać.
3. Kuleczki tapioki dodać do ugotowanych wiśni.
4. Całość gotować około 3-4 minut, następnie przelać do kubeczków/szklanek lub pucharków i odstawić na minimum 30 minut.
5. W tym czasie kuleczki tapioki zaczną pęcznieć, zagęszczając kisiel.
6. Kisiel można podawać z jogurtem naturalnym.
Cukier kokosowy BIO, 250g
Cynamon mielony, 100g
Kardamon czarny, 50g
Tapioka - perełki, 400g