WróćWydrukuj

Makaron smażony z krewetkami

2-3 porcje

Składniki:

• 200g makaronu z morinagą Bali Kitchen
• 200g krewetek
• odrobinę oleju do smażenia
• 1 posiekana papryczka chili
• 1 ząbek czosnku, posiekany
• 1/2 papryki czerwonej pokrojonej w kostkę
• 1/2 papryki żółtej pokrojonej w kostkę
• 1/2 papryki zielonej pokrojonej w kostkę
• 30g imbiru, posiekanego
• 3 łyżki słodkiego sosu sojowego
• odrobina soku z cytryny
• odrobina sosu rybnego
• 1 łyżka prażonego sezamu

Sposób wykonania:

1. Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu.
2. Rozgrzać olej w woku (albo na patelni) i dodać krewetki, posiekane chili i imbier. Wszystko razem dobrze usmażyć.
3. Dodać przygotowany makaron i przez 2-3 minuty, przy ciągłym mieszaniu, smażyć dalej.
4. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę i doprawić sosem sojowym sokiem z cytryny i sosem rybnym.
5. Przed podaniem, porcje na talerzu posypać nasionami sezamu.
6. Gotowe!

Polecane produkty do przyrządzenia posiłku:

#126166 Makaron pszenny z morinagą 200g
#9087 Nasiona sezamu białego 100g
#8402 Sos rybny 300ml
#9213 Sos sojowy, słodki 207ml
Przepisy Gotowanie