WróćWydrukuj

Sałatka azjatycka z makaronem

2-3 porcje

Składniki:

• 200g makaronu wieloziarnistego Bali Kitchen
• 2 łyżki oleju arachidowego
• 50g fasoli czerwonej
• 50g liści sałaty
• 1/2 papryki czerwonej pokrojonej w kostkę
• 50g wędzonego, smażonego Tofu (w paski)
• 2 łyżki Mirinu
• 2 łyżki sosu sojowego słodkiego
• 1 łyżeczka imbiru w proszku
• według uznania: odrobina soku z limetki / sól / pieprz

Sposób wykonania:

1. Makaron przygotować według sposobu przyrządzania podanego na opakowaniu.
2. Wszystkie składniki wymieszać razem i według gustu przyprawić solą, pieprzem i sokiem z limetki.
3. Gotowe!

Polecane produkty do przyrządzenia posiłku:

#21311 Imbir w proszku 100g
#126165 Makaron pszenny z mąką z fasoli i kukurydzy 200g
#18963 Sos octowy Mirin 150ml
#9213 Sos sojowy, słodki 207ml
#8308 Tofu twarde 349g
Przepisy Gotowanie