WróćWydrukuj

Krewetki w sosie pomidorowo-czosnkowym

2 porcje

Składniki:

• 180g surowych, obranych krewetek królewskich
• 1 łyżka oleju
• 30g szparagów, ciętych (4 cm)
• 70g sosu stir-fry pomidorowo-czosnkowego Lee Kum Kee

Sposób wykonania:

1. Olej rozgrzać na patelni lub w woku, dodać krewetek i szparagi, całość smażyć na średnim ogniu do momentu, aż krewetki zarumienią się na różowy kolor.
2. Dodać całą saszetkę sosu pomidorowo-czosnkowego Lee Kum Kee i gotować około 1 minutę, cały czas mieszając.
3. Danie serwować z ryżem lub makaronem

Polecane produkty do przyrządzenia posiłku:

#9325 Sos stir-fry: pomidorowo-czosnkowy 70g
Przepisy Gotowanie