Kokosowy pudding z tapioki z mango
Składniki:
• 800 ml mleczka kokosowego• 1/3 szklanki perełek z tapioki
• 1 łyżka cukru trzcinowego
• szczypta soli
• 1 mango
1. Tapiokę zalać mleczkiem kokosowym i odstawić na godzinę.
2. Po upływie 1h dodać cukier trzcinowy oraz sól.
3. Gotować na małym ogniu przez około 15 minut do momentu, aż perełki tapioki staną się miękkie i przezroczyste.
4. Ugotowaną tapiokę przelać do pucharków/miseczek/słoiczków, pozostawić na kilka do kilkunastu minut, aby delikatnie zgęstniała.
5. Mango obrać, pokroić w kostkę, zmiksować blenderem i wyłożyć na pudding z tapioki.
6. Całość odstawić do lodówki, podawać schłodzony.
UWAGA: Zamiast świeżego mango można użyć puree z mango Alphonso lub puree z mango Kesar.