WróćWydrukuj

Kokosowy pudding z tapioki z mango

Składniki:

• 800 ml mleczka kokosowego
• 1/3 szklanki perełek z tapioki
• 1 łyżka cukru trzcinowego
• szczypta soli
• 1 mango

Sposób wykonania:

1. Tapiokę zalać mleczkiem kokosowym i odstawić na godzinę.
2. Po upływie 1h dodać cukier trzcinowy oraz sól.
3. Gotować na małym ogniu przez około 15 minut do momentu, aż perełki tapioki staną się miękkie i przezroczyste.
4. Ugotowaną tapiokę przelać do pucharków/miseczek/słoiczków, pozostawić na kilka do kilkunastu minut, aby delikatnie zgęstniała.
5. Mango obrać, pokroić w kostkę, zmiksować blenderem i wyłożyć na pudding z tapioki.
6. Całość odstawić do lodówki, podawać schłodzony.

 

UWAGA: Zamiast świeżego mango można użyć puree z mango Alphonso lub puree z mango Kesar.

Polecane produkty do przyrządzenia posiłku:

#6693 Brązowy cukier trzcinowy 500g
#9538 Mleczko kokosowe 1000ml
#3206 Puree z mango Kesar 850g
#4783 Puree z mango Alphonso 850g
#6608 Tapioka - perełki 400g
Przepisy Gotowanie