WróćWydrukuj

Sajgonki z warzywami

Składniki:

• 10 arkuszy papieru ryżowego
• 1 średniej wielkości ogórek
• 1 papryka czerwona
• 1 papryka żółta
• 1 awokado
• sól i pieprz do smaku
• olej

Sposób wykonania:

1. Papier ryżowy namoczyć w zimnej wodzie.
2. Ogórek pokroić na cienkie paseczki, a papryki w drobną kostkę.
3. Awokado obrać oraz usunąć pestkę, a następnie, za pomocą widelca, rozgnieść na puree.
4. Składniki doprawić solą i pieprzem.
5. Na arkuszu papieru ryżowego ułożyć wszystkie składniki, a następnie ciasno zwinąć arkusz.
6. Gotowe sajgonki smażyć na głębokim oleju przez 3 minuty na złotawo-brązowy kolor.
7. Sajgonki można podawać z ciemnym sosem sojowym bądź słodkim sosem chili

Polecane produkty do przyrządzenia posiłku:

#4780 Papier ryżowy, okrągły, śr. 22cm 300g
#8490 Sos chili słodki 290ml
#9166 Sos sojowy, ciemny 150ml
Przepisy Gotowanie