WróćWydrukuj

Makaron z kurczakiem na zimno

2 porcje

Składniki:

• 350 g udek z kurczaka
• 200 g świeżego makaronu jajecznego
• 1/2 ogórka pokrojonego w cienkie paski
• 1 duża marchew, obrana i pokrojona w cienkie paski

Marynata: • 2 łyżki stołowe sosu ostrygowego Lee Kum Kee
• 2 łyżki stołowe sosu sojowego słodkiego do pierożków Lee Kum Kee
• 50 g kasztanów jadalnych z puszki w wodzie, pokrojonych w plastry (opcjonalnie)

Sos: • 2 łyżki stołowe sosu do pierożków Lee Kum Kee

Sposób wykonania:

1. W miseczce przygotować marynatę z sosu ostrygowego oraz sosu sojowego słodkiego.
1. Udka z kurczaka marynować w przygotowanej marynacie przez 30 minut.
2. Piec na grillu lub smażyć na patelni przez 15-20 minut, do całkowitego usmażenia mięsa, a następnie pokroić w paski lub w kostkę i odstawić.
3. Wymieszać pozostałe składniki z sosem do pierożków Lee Kum Kee.
4. Podawać z udkami z kurczaka.

Polecane produkty do przyrządzenia posiłku:

#4806 Kasztany wodne, plastry 236ml
#6153 Makaron błyskawiczny z jajkiem 500g
#9138 Sos do pierożków 207ml
#8841 Sos ostrygowy 295ml
#9213 Sos sojowy, słodki 207ml
Przepisy Gotowanie