WróćWydrukuj

Neoguri z suszonymi krewetkami

Składniki:

• 2 paczki zupki Neoguri (ostra / łagodna)
• 1 szklanka suszonych krewetek
• 60g szpinaku
• 1/2 zielonej cebuli
• 2 łyżeczki pasty sojowej
• 2-3 łyżeczki rozdrobnionego czosnku
• 6 szklanek wody
• jasny sos sojowy

Sposób wykonania:

1. Suszone krewetki lekko podsmaż na rozgrzanej patelni i przesiej w celu usunięcia resztek skorupek.
2. Utrzyj szpinak i zagotuj w osolonej wodzie. Pokrój zieloną cebulę w pierścienie.
3. Zagoruj wodę i krewetki w garnku. Rozpuść i zagotuj pastę sojową.
4. Zagotuj makaron z zupki.
5. Połącz szpinak, cebulę, krewetki oraz pastę sojową z makaronem, a następnie dodaj sos sojowy i czosnek.

Polecane produkty do przyrządzenia posiłku:

#9165 Sos sojowy, jasny 150ml
#8719 Zupa instant Owoce morza, łagodna 120g
#8703 Zupa instant Owoce morza, ostra 120g
Przepisy Gotowanie