WróćWydrukuj

Zupa Indomie z krewetkami, mleczkiem kokosowym i serem

2 porcje

Składniki:

• 1 opakowania zupy instant o smaku kurczaka INDOMIE wraz z dołączonymi przyprawami
• 2 jajka
• ½ cebuli
• 10 krewetek
• 500ml mleczka kokosowego
• 1 czerwona papryczka chili
• garść pora
• 2 łyżki tartego sera Cheddar
• 1 łyżka chili w proszku
• 1 opakowanie suszonych alg morskich

Sposób wykonania:

W garnku zagotować 800ml wody. Do gotującej się wody dodać makaron i gotować przez 3 minuty. Makaron odcedzić i odstawić. Ugotować jajka, po ugotowaniu obrać ze skorupki, odstawić. W woku lub na patelni rozgrzać olej słonecznikowy. Dodać posiekaną cebulę oraz por i smażyć 2-3 minuty. Dodać mleczko kokosowe oraz papryczkę chili w proszku, zagotować. Dodać krewetki, gotować 4-5 minut. Dodać makaron oraz przyprawy Indomie, wyłączyć ogień i dokładnie wymieszać. Zupę przelać do miseczek. Posypać tartym serem oraz suszonymi algami morskimi

Polecane produkty do przyrządzenia posiłku:

#
#17057 Wok blaszany, zaokrąglony, śr. 35cm
#17056 Wok blaszany, zaokrąglony, śr. 30cm
#
#
Przepisy Gotowanie