WróćWydrukuj

Pudding czekoladowo - ryżowy

Składniki:

• 200 g ryżu kleistego Q Rice
• 100 g cukru,
• 1 litr mleka,
• 250 g gorzkiej czekolady,
• szczypta mielonego cynamonu

Sposób wykonania:

W dużym rondlu podgrzać mleko z cukrem. Gdy zacznie wrzeć, dodać ryż i gotować pod przykryciem około 25 minut, aż zmięknie i wchłonie mleko. Od czasu do czasu mieszać i pilnować, żeby ryż się nie przypalił. W zależności od rodzaju ryżu podczas gotowania może zaistnieć potrzeba dodania więcej mleka lub odlania go. Dodać ¾ grubo startej czekolady oraz cynamon. Mieszać, aż czekolada całkiem się rozpuści. Tak przygotowany pudding rozdzielić na porcje. Każdą posypać resztą startej czekolady. 
Podawać na ciepło. 

Polecane produkty do przyrządzenia posiłku:

#6108 Ryż kleisty 1kg
Przepisy Gotowanie