WróćWydrukuj

Bezglutenowe Muffinki z orzechów nerkowca, migdałów i prażonych jabłek

Składniki:

• 340 g mąki z orzechów (nerkowce i migdały)
• 1 łyżka cynamonu cejlońskiego
• 2 łyżeczki sody oczyszczonej /lub proszku do pieczenia
• szczypta soli himalajskiej /lub morskiej
• 20-30 g cukru palmowego
• 175 g musu jabłkowego
• 50 g oleju rzepakowego
• 2 jajka
• 1 łyżeczka cukru waniliowego

Sposób wykonania:

Do mąki z orzechów i migdałów dodać cynamon, sól, sodę, wymieszać. W osobnej misce zmiksować mus jabłkowy, jajka oraz cukier waniliowy, dodać mąkę wymieszaną wcześniej z cynamonem, solą i sodą, wymieszać. Ciasto przelać do foremek na Muffinki (do ok ¾ wysokości foremki). Piec w temperaturze 180 stopni C (grzałka góra-dół) przez ok. 25 min

Polecane produkty do przyrządzenia posiłku:

#6061 Cukier palmowy 454g
Przepisy Gotowanie