WróćWydrukuj

Makaron jajeczny z kaczką i warzywami

Składniki:

• Chińska mieszanka warzyw 330g
• 2 filety z piersi kaczki
• 250 chińskiego makaronu jajecznego
• 2 łyżki sosu sojowego
• 2 łyżki octu
• 2 łyżki oleju
• 1 łyżeczka cukru
• szczypta imbiru w proszku
• szczypta ostrej papryki
• szczypta słodkiej papryki
• szczypta gałki muszkatołowej
• szczypta cynamonu
• sól
• pieprz

Sposób wykonania:

1. Skórę na filetach kaczki naciąć w kratkę, natrzeć każdą pierś zmieszanymi przyprawami i odstawić na kilka minut do zamarynowania. Tymczasem warzywa podsmażyć na oleju, pod koniec przyprawić pieprzem, zalać sosem sojowym, octem i doprawić cukrem.
2. Przygotowany zgodnie z instrukcją na opakowaniu makaron dodać do warzyw i całość podsmażyć.
3. Filety z kaczki ułożyć na patelni i smażyć od strony skóry z obu stron przez 4-5 minut, a następnie włożyć do nagrzanego do temperatury 150ºC piekarnika i piec około 10 minut.
4. Gorące filety pokroić w plastry i położyć na makaron z warzywami.

Polecane produkty do przyrządzenia posiłku:

#4999 Chińska mieszanka warzyw 330g
#6154 Makaron błyskawiczny bez jajek 500g
Przepisy Gotowanie